FIRINDA PATATES
Hızlı hazırlanan, kolay ve doyurucu bir garnitür. Et ızgara, kızartma veya köfte yanında çok güzel gidiyor. Büyükler kadar çocuklar de çok s...
https://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/01/firinda-patates.html

malzemeler:
5-6 tane patates
2 kaşık tereyağı veya sıvı yağ
1 tatlı kaşık tuz
Yapılışı kolay bir garnitür. Patatesleri fırına verdikten sonra yanında koyacağımız yemeği ve salata yapmak için yeterince vaktimiz kalıyor.
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra yuvarlak veya elma dilimi gibi kesip tepsiye koyarız. Üzerinde tuzu ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz. Tereyağı kullanırsak küçük parçalar halinde patatesleri üstünde yerleştiriyoruz.
Fırına koymadan önce yarım çay bardak su dökeriz ki patatesler kurumadan yumuşacık olsun.
200 derecede ayarlanmış fırınımızda 40-45 dakika pişirilir. Koyduktan 10-15 dakika sonra hafifçe karıştırmak lazım, altta ki patatesleri üste getirelim.

200 derecede ayarlanmış fırınımızda 40-45 dakika pişirilir. Koyduktan 10-15 dakika sonra hafifçe karıştırmak lazım, altta ki patatesleri üste getirelim.
İsteğinize göre fırından çıkartmadan önce 100 gr rendelenmiş peynir veya kaşar peynir serpip eriyene kadar 5 dakika daha bekleyebilirsiniz.
Servis yaparken yanında veya üstünde sarımsaklı yoğurtlu sos çok güzel gider.