Loading...

Sahte şeker hamuru ile yaş pastası kaplama

Şeker hamurumuz yoksa ve almaya imkanımız olmayınca yaş pastamızı de güzel sahte şeker hamuru ile kaplayabiliriz. Görenler fark edemeyecekl...

Şeker hamurumuz yoksa ve almaya imkanımız olmayınca yaş pastamızı de güzel sahte şeker hamuru ile kaplayabiliriz. Görenler fark edemeyecekler artı tadı olarak daha lezzetli olacak. 

Yaş pasta yapmak için ilk önce pasta tabanı ve pasta kreması lazım. Eğer yapmaya bilmiyorsanız, hazır bulunan olanları kullanabilirsiniz. 

Süslemek için pudra şekeri (8-10 kişilik bir pasta için yaklaşık 1kg pudra şekeri lazım) ve yumuşak şekerler(jelibon tarzıyla 2 paket yeter olması lazım). Hazır mıyız?

Başlamadan önce yumuşak şekerleri bir kaba koyalım ve üstünde kaplayacak kadar soğuk veya ılık su dökelim. Ben sadece kırmızıları seçtim ki pastam pembe olsun.
ein Bild

Başlangıçtan pasta tabanımız, eğer kesik değilse, bıçağımız yatay tutarak üçe keselim.
ein Bild

ve alt üstte çevirelim ki yüzü düz olsun (alt tarafı her zaman daha düzgün dur).

Hazırlanmış olan pasta kremamızı, köşesi kesilmiş bir poşet veya duy takılmamış bir krema sıkacağı, bolca her iki katta sıkıyoruz
ein Bild

ein Bild ve pastamızı kapatıyoruz.

Pastamızın her tarafı kaplayacak şekilde, çok ince bir tabaka yumuşamış tuzsuz tereyağ veya margarin sürüyoruz. Bunlardan hiç bir şey yoksa  bal veya tanesiz herhangi bir reçel olabilir. Ama asla krem santi veya pasta kremasından sürmeyın çünkü pudra şekerini eritiyorlar.
ein Bild

ein Bild Hazırlanmış olan pastamızı buzdolabına koyarız ve artık süsleme işlemleri başlayabiliriz. Bu arada yumuşamış jelibonlarımız başka kaba boşaltıp ateşe koyalım ve kaynatmadan çözülmeye sağlarız.

Ateşin üstünden alıp, devamlı karıştırarak pudra şekeri eklemeye başliyoruz. Kek hamuru gibi, yumuşak bir karışım elde edeceğiz.
ein Bild 

ein Bild Soğuyasıya kadar devamlı karıştırırız veya bir poşete koyup hava boşluğu bırakmadan bağlayıp soğumaya bekleyebiliriz (buzdolaba koymadan) ama karıştırmadan açık bıraksas kabuk tutuyor. Soğumuş olan karışımı, eğer bir az sertleştiyse, yarım çay kaşığı kadar su ekleyip karıştırarak eski haline gelir. 

Ve artık pastanın üstünde bir bıçak veya spatula yardımıyla sürebiliriz. Çok dikkat edin ki bir defa sürdüğünüz yere bir daha geçmeyin. Kaplama kreması çok çabuk bir kabuk tutuyor ve üstünde bir defadan fazla geçtiğimiz zaman bozuluyor.
 

Her tarafı sürdükten sonra balkona veya hava alabilecek başka bir yerde kurumaya bırakırız. Buzdolaba koyarsanız nemin yüzünde kurumayacak. Elle yapışmayacak, sert bir tabaka olduktan sonra iki kez daha glazür sürelim ve her kat sürdükten sonra iyicene kurumaya bırakırız.
ein Bild

ein Bild Fazlalıkları bir bıçakla keserek 

pastamızı kaplama işlemi bitmiş olacak.
ein Bild

Ve süsleme şekerlerimizi yapıştırıp son hali verebiliriz.

 

KOLAY GELSIN ve HAYAL GÜCÜNÜNÜZ KULLANIN


Çay saati ve pastalar 3024470018216182939

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler