Fırında patlıcanlı dana bonfile
Çok şık ve lezzetli bir ana yemeği. Patlıcanı sevmeyenler bile bu yemeği bitirip, bir az daha var mı diye soracaklar. Yanında istediğiniz ...
http://mutfakmisafiri.blogspot.com/2016/04/firinda-patlicanli-dana-bonfile.html
Çok şık ve lezzetli bir ana yemeği. Patlıcanı sevmeyenler bile bu yemeği bitirip, bir az daha var mı diye soracaklar.
Yanında istediğiniz garnitür koyun, güzelliğinden hiç bir eksik olmayacak.
Yani yapmayanı ne kaybettiğini bilemeyecek.
Ne kullanacağız:
tabi ki dana bonfile 1/2kg-1kg ne kadar varsa
2-3 patlıcan
15-20 arpacık soğan veya 1-2 kuru soğan
4-5 domates
sıvı yağ, tuz, karabiber
Başlayalım artık:
Malzeme miktarı tam olarak veremiyorum zira kişi sayısı ve tepsi büyüklüğünü farklı olur. Böyle düşünebilirsiniz: kişi başına 2 parça bonfile, ve patlıcan dilimleri tepsiyi kaplaması gerek.
Patlıcanları aralıklı soyduktan sonra, dilimleyerek az yağ ile kızartıyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz. Aynı tavada soyulmuş arpacık soğanları soteliyoruz ve patlıcanların arasında serpiyoruz. Arpacık soğanınız yoksa kuru soğanı soyduktan sonra büyük büyük doğrayıp aynı işlem yapılabilir.
Sıra geldi bonfilemizin. Onları de az sıvı yağ ile rengini dönene kadar 3-4 dakika her tarafta kızartıyoruz.
Tuz eklemiyoruz ki etimiz su bırakmasın. Sadece büyük ateşle yağda kızartıyoruz. Rengi dönmüş bonfilelerimiz patlıcanımız üstüne yerleştiriyoruz.
Domateslerimizi güzelce yıkıyoruz ve rondo dan geçiriyoruz veya rendenin büyük tarafından rendeliyoruz.
Elde ettiğimiz domates püresi bonfilenin üzerine gezdiriyoruz ve tuz ile kara biber yemeğimiz tatlandırıyoruz.
Fırında 180ºC üstüne kızarana kadar pişiriyoruz. Yanında istediğiniz herhangi garnitür koyabilirsiniz. Ben fotoğrafı çekmek için domatesli bulgur pilavı tercih ettim.
Yanında istediğiniz garnitür koyun, güzelliğinden hiç bir eksik olmayacak.
Yani yapmayanı ne kaybettiğini bilemeyecek.
Ne kullanacağız:
tabi ki dana bonfile 1/2kg-1kg ne kadar varsa
2-3 patlıcan
15-20 arpacık soğan veya 1-2 kuru soğan
4-5 domates
sıvı yağ, tuz, karabiber
Başlayalım artık:
Malzeme miktarı tam olarak veremiyorum zira kişi sayısı ve tepsi büyüklüğünü farklı olur. Böyle düşünebilirsiniz: kişi başına 2 parça bonfile, ve patlıcan dilimleri tepsiyi kaplaması gerek.
Patlıcanları aralıklı soyduktan sonra, dilimleyerek az yağ ile kızartıyoruz ve tepsiye yerleştiriyoruz. Aynı tavada soyulmuş arpacık soğanları soteliyoruz ve patlıcanların arasında serpiyoruz. Arpacık soğanınız yoksa kuru soğanı soyduktan sonra büyük büyük doğrayıp aynı işlem yapılabilir.
Sıra geldi bonfilemizin. Onları de az sıvı yağ ile rengini dönene kadar 3-4 dakika her tarafta kızartıyoruz.
Tuz eklemiyoruz ki etimiz su bırakmasın. Sadece büyük ateşle yağda kızartıyoruz. Rengi dönmüş bonfilelerimiz patlıcanımız üstüne yerleştiriyoruz.
Domateslerimizi güzelce yıkıyoruz ve rondo dan geçiriyoruz veya rendenin büyük tarafından rendeliyoruz.
Elde ettiğimiz domates püresi bonfilenin üzerine gezdiriyoruz ve tuz ile kara biber yemeğimiz tatlandırıyoruz.
Fırında 180ºC üstüne kızarana kadar pişiriyoruz. Yanında istediğiniz herhangi garnitür koyabilirsiniz. Ben fotoğrafı çekmek için domatesli bulgur pilavı tercih ettim.