Loading...

Ayıcıklı kek

Küçük çocuk varsa evde, nineler, anneler, ablalar "ciciler" yapmayı mecbur oluyorlar. Bir tek onlar için yapmıyoruz ama. Arada büy...

figürlü kekKüçük çocuk varsa evde, nineler, anneler, ablalar "ciciler" yapmayı mecbur oluyorlar. Bir tek onlar için yapmıyoruz ama. Arada büyükler de çocuklaşmayı seviyorlar. Bende hem stres atmak için mutfakta oynamayı seviyorum hemde paşalarımı sevindirmeye. İnternetten bir kaç kez fotoğraflar gördüm bu tarz keklerle ve yapmaya kafama koydum.

malzemeler:

kakaolu kek için:
4 yumurta
250 g şeker
200g un
4 kaşık sıvı yağ
2 kaşık kakao
1 tatlı kaşık kabartma tozu
rom esansı (isteyenler)

beyaz kek için:
4 yumurta
250 g şeker
200 g un
4 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşık kabartma tozu
vanilya esansı veya limon kabuğu rendesi

yapılış:

Erkenden yapmaya başlamamız gerek zira iki tane kek hazırlamalıyız. Kakaolu kekle başlayacağız.
Yumurtaların akı kar gibi köpük olana dek çırpmalıyız. Şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Ardından yumurta sarıları, sıvı yağımız ve rom esansı dahil ederek 1 dakika daha çırpıyoruz.
Sırası geldi unumuzu, kakaoyu ve kabartma tozu ayrı karıştırıp yumurta karışımına eklemeye.
Bunları de karıştırdıktan sonra çok güzel, yumuşak bir hamur elde etmiş olacağız.
Kek kalıbına dökmeden önce kalıbın dibine pişirme kağıdı döşersek keki kalıptan çıkartmaya kolaylaştırılmış olacak.
Önceden ısıtılmış fırına veriyoruz ve 45-60 dakika 170-180ºC pişiriyoruz. Tabi ki çıkartmadan önce kürdanla pişip pişmediğini test ediyoruz.
Piştiyse kalıptan çıkartarak soğumaya bırakıyoruz.
Soğuduktan sonra baştan sonuna kadar dilimler kesip her dilimden istediğimiz kurabiye kalıbıyla ortasını çıkartıyoruz. Şekilleri ayırıyoruz, kalan kek parçaları ister yiyin ister sonra bir mozaik pastasını yapabilirsiniz.
Beyaz kısmı için kakaolu kek gibi aynı işlem yaparız sadece rom esansı yerine vanilya veya limon kabuğu rendesi koyarız, kakaoyu koymadan. 
Yağlanmış ve dibine pişirme kağıtla döşenmiş kek kalıbımıza hamurumuzun bir kısmını (yaklaşık 1/3) döküyoruz ve kakaolu kekimizden kestiğimiz figürleri ark arkaya uzunlamasına yerleştiriyoruz. 
Hepsi bittikten sonra kalan beyaz hamuruyla yavaşça, figürleri kıpırdatmadan, kekimizi kaplıyoruz. 
Bu sefer daha çabuk pişecek zira ortasını zaten pişmiş. 170-180ºC 30 dakika civarında yeterli olacak. Siz yine de kürdanla deneyin. 
Fırından çıktıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra her kestiğimiz dilim şekilli olacak. 
Çay saati ve pastalar 1606176878124118998

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler