Arap kızı keki ( brownie )
Çok sevilen bir kek türü olduğu için benim evimde de sıkça isteniliyor. Herkes tarifi biliyorlar sanmıştım ve onun için yayınlamaya düşünmem...
http://mutfakmisafiri.blogspot.com/2015/08/arap-kizi-keki-brownie.html
Çok sevilen bir kek türü olduğu için benim evimde de sıkça isteniliyor. Herkes tarifi biliyorlar sanmıştım ve onun için yayınlamaya düşünmemiştim ama kendi arkadaşlarım bilmedikleri öğrendikten sonra bir yazayım dedim. Ve işte benim arap kızı tarifim.
malzemeler:
250g margarin
300g şeker
250ml süt
50g kakao
300g un
6 yumurta
1 kabartma tozu
ve yapılışı:
Şekeri, kakao, sütü ve margarini bir tencereye koyup koyulaşıncaya kadar kaynatılır (yaklaşık 5-10 dakika).
Kaynatılmış karışımından 1 su bardak ayıralım ve kalanı soğumaya sağlarız. Soğuyasıya kadar yumurta aklarını çırpma telli veya mixer yardımıyla kar gibi olasıya kadar çırparız. Bu arada gelen yardım elleri geri çevirmiyoruz :)
Soğumuş çikolata karışımına yumurta sarıları, unumuzu ve kabartma tozumuz de karıştırarak ekleyelim.
Son olarak çikolata un karışımı kabartmış olan yumurta aklarımıza ekleyip kaşıkla birleştirelim. Ve hamurumuzu olmuş, pişirmesini kalıyor.
Ya brownie kağıtlara paylaşıyoruz yada bir fırın tepsimize pişirme kağıdı döşeyip hamurumuzu piştikten sonra kolay çıkartmamızı sağlıyoruz.
Tepsi kullanırsak 40-45 dakika sonra bir kürdan batırıp pişip pişmediğini bakıyoruz. Pişti ise ters çevirip, kağıdı çıkartıyoruz ve kağıt yerine kaşık kaşık ayırmış olduğumuz çikolata sosu güzelce sürüyoruz.
Brownie kalıpları doldurduysanız daha çabuk pişecek (20 dakika civarında). Piştikten sonra ayırmış olduğumuz çikolata sosu bir sıkma pompasını yardımıyla her kekçik içine 2-3 delik açarak sıkıyoruz.
Ama her şekilde güzel olacağını emin olabilirsiniz.
malzemeler:
250g margarin
300g şeker
250ml süt
50g kakao
300g un
6 yumurta
1 kabartma tozu
ve yapılışı:
Şekeri, kakao, sütü ve margarini bir tencereye koyup koyulaşıncaya kadar kaynatılır (yaklaşık 5-10 dakika).
Kaynatılmış karışımından 1 su bardak ayıralım ve kalanı soğumaya sağlarız. Soğuyasıya kadar yumurta aklarını çırpma telli veya mixer yardımıyla kar gibi olasıya kadar çırparız. Bu arada gelen yardım elleri geri çevirmiyoruz :)
Soğumuş çikolata karışımına yumurta sarıları, unumuzu ve kabartma tozumuz de karıştırarak ekleyelim.
Son olarak çikolata un karışımı kabartmış olan yumurta aklarımıza ekleyip kaşıkla birleştirelim. Ve hamurumuzu olmuş, pişirmesini kalıyor.
Ya brownie kağıtlara paylaşıyoruz yada bir fırın tepsimize pişirme kağıdı döşeyip hamurumuzu piştikten sonra kolay çıkartmamızı sağlıyoruz.
Tepsi kullanırsak 40-45 dakika sonra bir kürdan batırıp pişip pişmediğini bakıyoruz. Pişti ise ters çevirip, kağıdı çıkartıyoruz ve kağıt yerine kaşık kaşık ayırmış olduğumuz çikolata sosu güzelce sürüyoruz.
Brownie kalıpları doldurduysanız daha çabuk pişecek (20 dakika civarında). Piştikten sonra ayırmış olduğumuz çikolata sosu bir sıkma pompasını yardımıyla her kekçik içine 2-3 delik açarak sıkıyoruz.
Ama her şekilde güzel olacağını emin olabilirsiniz.
Harika olmuş,çok güzel tarifler paylaşıyorsunuz,ellerinize emeğinize sağlık...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Yaptıklarımı paylaşmaya seviyorum.
YanıtlaSil