Menemen ( melemen )
İsmini doğrusu ben, araştırmalarıma rağmen, bulamadım. Çoğu insanlar melemen derken, TDK da menemen diye açıklıyorlar. Bir kişi 'meleme...
http://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/03/menemen-melemen.html

malzemeler:
2 tane kuru soğan
3 tane domates
2 tane biber
3 tane yumurta
yarım çay bardak sıvı yağ
yapılış:
Tarifte soğan varsa tabi ki onu soymakla başlayalım ve julyen keselim (çok ince yarım ay şekilde yani) ve bu arada sıvı yağı tavaya ısınmaya koyalım. Soğanı doğradıktan sonra bir çay kaşık tuz ile beraber tavaya kavurmaya alalım. Vakit kaybetmeden biberleri de doğrayıp soğanları yanına atalım. Acı biber sevenlere karışamıyorum ama benimle beraber çocuklara de yedikleri için ben tatlı biberler kullanıyorum. Yemeğimiz tadında olsun diye soğanı ve biberi yakmadan, kısık ateşte ve üstü kapalı olarak 20-25 dakika kavurmamız gerek. Suyunu tamamen çekmesi ve soğanları erimesi lazım. Bu aşamada ince doğradığımız veya rendelediğimiz domatesleri de koyalım ve ateşi yükselterek domateslerin suyunu de çekmesi için sürekli karıştırmamız gerek. Domatesler de yumuşadıktan sonra (yaklaşık 10 dakika yeter), yumurtaları kırabiliriz. Yumurtaları kırdıktan sonra çok fazla pişirmemeye dikkat etmemiz gerek. O niçin çabucacık karıştırıp ateşi söndürürüz ve kapağı kapatarak 5-10 dakika kendi ısısına pişirmeye bırakıyoruz. Bu şekilde yumurtaları tam kıvamında pişecek. Bu zamanda de boş kalmayalım. Cay bardakları hazırlayıp, ekmeğiyle beraber sofraya götürebiliriz.
AFİYET OLSUN
PS: Fotoğraflar aynı melemene ait ama üsttekini salonda çektim için flaş kullanmak zorunda kaldım. Fotoshop değil yani :)