Loading...

Kestane ve cevizli ebru motifli kurabiye

Bu kurabiyeler güzel dersem az kalır. Şimdiye kadar beğenmeyen çıkmadı. Sizde yapın fikrinizi söyleyin.  Kestaneli hamuru acıbademi anıms...

fotoğraflı kolay kurabiyeBu kurabiyeler güzel dersem az kalır. Şimdiye kadar beğenmeyen çıkmadı. Sizde yapın fikrinizi söyleyin. Kestaneli hamuru acıbademi anımsatıyor ve ebruli kısmı çıtır bir beze. 


malzemeler:

3 yumurta akı
300 gr şeker
1 tatlı kaşık tarçın
1 tatlı kaşık toz karanfil
200 gr kestane
200 gr çekilmiş ceviz, badem veya fındık
200 gr un
1 tatlı kaşık kabartma tozu
1 tatlı kaşık kakao veya nesscafe

yapılış:

Yumurta akları ve şekeri, krem şanti kıvamına gelene kadar, mikser ile iyicene karıştırılır. Bunlardan 7-8 kaşık (bir su bardağından 2 parmak kadar eksik) ayırılır ve kalanlarına tarçın, toz karanfil, un, kabartma tozu, çekilmiş kestane ve cevizler eklenir ve karıştırılır. Elde edilmiş hamurundan parçalar kopartıp ve unlanmış ellerimizle yarım ceviz büyüklüğünden toplar yapıyoruz. Fırın tepsiye pişirme kağıdı koyarız ve hamur toplarını koyup baş parmağımızla ortasına bastırıp bir çukur yapalım. Bütün hamuru bittikten sonra ayırmış olduğumuz yumurta beyazın kremasından çay kaşıkla çukurları doldurmaya başlıyoruz. Bu işi de bitiririz ve kalan yumurta beyazı kakao veya nesscafe ile karıştırarak çıkan krema ile kürdan yardımıyla her kurabiyeyi hayal gücümüze göre ebru modeller yaparız. Tabi ki isterseniz veya yumurta beyazından kalmadı ise sade de bırakabiliriz veya üstüne az kakao serpebiliriz. Duruma göre hepimiz idare etmeye biliyoruz :)
fotoğraflı kolay kurabiye

Fırını 150 dereceye ayarlayıp 15 dakika piştikten sonra 15-20 dakika daha 100 dereceye indirelim. Üstünde ki beze beyaz kalması gerek ve kurabiyeler sertleşmeden çıkartmalıyız.

Fırında unutup sertleşirse eğer, kapalı bir kutuya bir dilim elma ile beraber 1-2 gün tutmayı deneyin.
Çay saati ve pastalar 7175962318200312154

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler