Loading...

ETLI BEYAZ LAHANA YEMEĞI

Kışın vazgeçılmez sebzesi, lahana, ne yazık ki pişirme çeşitleri çok az olur. Salata, dolma veya kapuska. Bir de unutmayalım zayıflama diyet...

beyaz kelemKışın vazgeçılmez sebzesi, lahana, ne yazık ki pişirme çeşitleri çok az olur. Salata, dolma veya kapuska. Bir de unutmayalım zayıflama diyetlerinde ki lahana çorbası. 
Ben burda etli kapuska göstermeye niyetlendim. 

malzemeler:

yarım lahana
250-300 gr dana kuş başı veya kıyma
1 kaşık salça veya 3-4 tane domates
50 ml sıvı yağ ( yarım çay bardak)
tuz, kara biber, defne yaprağı, kekik

yapılış:

Dana kuş başı kullanıyorsak, düdüklü tencerede sıvı yağı, etleri, 1 çay kaşık tuz ve yarım çay bardak su atıp tencerenin kapağı kapatıp yarım saat ateşe koyuyoruz. Arada sallayalım ki etler dibe yapışıp yanmasın.
Etler pişene kadar bizde lahanayı hazırlayacağız. Dolma yapımından kalan lahana iç kısmı varsa onu kullanabiliriz. Yoksa küçük boyda bir lahana veya büyüğünün yarısını. Elimizde sadece iç kısmını kalacak şekilde, ayırt etmeden lahanayı ince doğrayalım. 
Büyük bir teçte veyahuta masa veya tezgahın üstünde bir kaşık tuzla lahanayı iyicene bastırarak ( çamaşır yıkıyormuş gibi) ovalıyalım, lahana yumuşayıp hacmini küçültene kadar. 
Bu arada etler pişti ise düdüklü tencerenin kapağı açalım ve yemeği pişireceğiz tencereye etleri yağı ile beraber dökelim.
Üstünde lahanayı de koyup 5 dakika kavuralım. Salçayı veya domatesleri ve bütün baharatları de ekleyıp karıştıralım ve üzerine çıkana kadar su koyalım.
Tencerenin kapağı kapatarak kısık ateşte lahana yumuşana kadar (yaklaşık yarım saat) arada karıştırarak pişirelim.
Kuş başı yerine kıyma kullanırsanız düdüklü de kavurma işlemi atlatarak sadece kıymayı 5 dakika kavurarak işlemi kısaltabilirsiniz. 
kelem

Çok güzel bir ana yemeği oluyor ama etsiz yaparsanız garnitür olarak de yenilebilir. 
Bir de unutmadan yanında sarımsak yemeye deneyin. Çok yakışıyor :)

Ana yemekler 9085803184912716810

Yorum Gönder

emo-but-icon

Ana Sayfa item

Translate

Bumerang - Yazarkafe
En İyi Tarif Blogları
Yemek tarifleri

Top 5

Rasgele tarifler