Fırında peynirli makarna
Genelde bize 1 paket makarna çok fazla gelir. Yarısını pişirirsem kesinlikle: "makarna kalmadı mı?" diye soran bulunur, tümünü ...
http://mutfakmisafiri.blogspot.com/2014/03/firinda-peynirli-makarna.html
Genelde bize 1 paket makarna çok fazla gelir. Yarısını pişirirsem kesinlikle: "makarna kalmadı mı?" diye soran bulunur, tümünü pişirirsem de yenilmeden kalıyor. Öyle olursa makarna pişirmeyim mi? Pişireyim tabi ki, ve kalan makarnayı bir gün sonra değerlendiriyorum. Bu tarifin güzel tarafı ki artan peynirleri de kullanılmış oluyor. Bir bakın
malzemeler:
sofradan kalan haşlanmış makarna
150g buzdolaptan topladığım artan peynir
3 yumurta
1-2 kaşık sıvı yağ veya tereyağı
yapılış:
Makarna kalınca kurumaması için derin bir kaba koyun ve üstünü jelatinle kaplayın. Bu şekilde buzdolabı 3-4 gün bozulmadan, kurumadan ve başka kokular almadan saklayabilirsiniz.
Bu sefer buzdolaba baktım bir sürü yenilmemiş peynir vardır. Dil, örgü ve tulum peyniri karışık toplam 150g kadar buldum. Büyük parçaları rendeledim ve hepsini makarnanın üstüne döktüm. 3 tane yumurta da kırdım ve karıştırdım.
Orta boy bir borcamı 1-2 kaşık sıvı yağı veya tereyağı ile yağladıktan sonra makarna karışımı döktüm ve fırında 200ºC 45 dakikada pişmiş oldu.
Ayrıca soğuyunca üzerine toz şeker serpmeye deneyebilirsiniz. Tatlı olarak de hoşunuza gelebilir.